Mavo

De eerste twee leerjaren van de mavo worden de onderbouw genoemd. De onderbouw bereidt leerlingen voor op de bovenbouw. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft via kerndoelen aan wat leerlingen in deze periode moeten leren, maar scholen krijgen wel de ruimte de onderbouw zelf in te richten met vakoverstijgende programma’s.

Bonhoeffer College biedt mavo aan op de locaties Geessinkweg en Van der Waalslaan. Op beide locaties kunnen leerlingen terecht voor een verlengde brugperiode mavo/havo. Locaties Wethouder Beversstraat en Geessinkweg bieden een verlengde brugperiode vmbo-kader/mavo.

Op onze locaties Geessinkweg en Van der Waalslaan kun je een mavo (gt) diploma behalen.

Pilot praktijkgerichte programma mavo

Op locatie Van der Waalslaan loopt in het schooljaar 2023-2024 een pilot voor meerdere praktijkgerichte programma’s in leerjaar 3 en 4 van de mavo. Het praktijkgerichte programma is een vak waarin leerlingen praktische kennis en ervaring opdoen in verschillende onderdelen van de arbeidsmarkt of samenleving.

Mavo gt

Mavo-gt, oftewel vmbo-g of vmbo-gtl, is een gemengde theoretische leerweg. Ook deze richting duurt 4 jaar en bereidt de leerlingen voor op de havo of het mbo. De leerlingen volgen in vergelijking met de mavo meestal één algemeen vormend avo-vak minder. In plaats daarvan krijgen ze vier uur per week beroepsgericht praktisch onderwijs (praktijkles). De avo-vakken zijn van hetzelfde niveau als op de mavo en in het onderwijs ligt de focus ook nog steeds voornamelijk op theorie.

Voor de mavo-gt kun je terecht op onze locatie Geessinkweg.

Sectoren en profielen

Na het 2e jaar begeleiden wij leerlingen bij het kiezen van een profiel. Leerlingen kunnen kiezen uit 3 profielen met daarbinnen verschillende onderwijsprogramma's:

  • Profiel Techniek
  • Profiel Zorg & Welzijn
  • Profiel Economie

Voor mavo leerlingen biedt het Bonhoeffer College op de locatie Geessinkweg speciale onderwijsprogramma's aan. Zo kun je meedoen aan het Bèta Challenge Programma of de Sportstroom.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids