Vanaf dit schooljaar bieden wij een extra optie voor de aanmelding van nieuwe leerlingen. Naast het bekende aanmeldingsformulier dat fysiek kan worden ingeleverd op de desbetreffende locatie op 26 of 27 maart 2024 van 17.00u tot 20.00u, is het straks ook mogelijk om je digitaal aan te melden. Minder papierwerk en lekker snel geregeld! Online aanmelden kan via onze website in de landelijke aanmeldweek van 25 t/m 31 maart 2024.

Aanmeldavonden
Op dinsdag 26 of woensdag 27 maart 2024 ben je welkom op onze locaties om het ‘gewone’, fysieke aanmeldingsformulier bij ons in te leveren. Maar er is ook voldoende hulp aanwezig om je ter plekke te begeleiden in het nieuwe digitale aanmeldingsproces. Ons team helpt je graag met alle stappen, of beantwoordt eventuele vragen die je nog hebt. En ook als je de aanmelding al online hebt voltooid, kom gerust langs voor een gezellige en informatieve avond.

Kies dus de manier die het beste bij jullie past! We kijken er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten.

💻 ONLINE AANMELDEN📝 FYSIEK AANMELDEN
Naast het bekende aanmeldingsformulier dat fysiek kan worden ingeleverd op de aanmeldavonden, is het vanaf maart ook mogelijk om leerlingen digitaal aan te melden. In de landelijke aanmeldweek van 25 t/m 31 maart 2024 komt op deze pagina een link naar onze aanmeldsite.

Je ouders maken daar een account aan en krijgen dan een mailtje met hoe ze verder moeten. Samen vullen jullie het formulier in. Er wordt basisinformatie gevraagd over jou, zoals je naam en waar je woont. En natuurlijk kiezen jullie ook de schoolrichting. Let op: dat kan pas als je weet welk schooladvies je hebt gekregen. Wanneer alles is ingevuld kan het formulier digitaal ondertekend worden met iDIN en daarna klik je op ‘verzenden’. Handig: je kunt deze aanmelding ook downloaden en bewaren!
Natuurlijk zijn jullie ook nog steeds welkom om het formulier fysiek bij ons in te leveren. We willen gewoon dat het aanmelden zo makkelijk en prettig mogelijk voor jullie verloopt. Onze aanmeldingsformulieren liggen na de herfstvakantie klaar op jouw basisschool. Je kunt ook een aanmeldingsformulier hieronder downloaden, invullen en printen.

Neem een ingevuld aanmeldingsformulier (download hieronder) mee naar de desbetreffende locatie tijdens aanmeldavonden om je te kunnen aanmelden. Ouders of verzorgers moeten het aanmeldingsformulier ondertekenen.


Plaatsing

Meestal kan een kind geplaatst worden op de locatie en schoolsoort die de voorkeur heeft. Als er redenen zijn om dat niet te doen, is er altijd overleg en wordt er gezamenlijk met de ouders naar een andere oplossing gezocht. In Enschede hebben alle scholen gezamenlijk afspraken gemaakt over het proces van plaatsing en advisering.


Overstappen naar Bonhoeffer College

Ga je verhuizen en ben je daarom op zoek naar een andere middelbare school? Wil je overstappen naar een ander niveau? Of moet je, om wat voor reden dan ook, jouw huidige school verlaten? Wanneer jij wilt overstappen naar een (andere) locatie van het Bonhoeffer College, vertellen wij je op deze pagina graag meer over.


Kaart-VOOR-DIGITAAL_Bonhoeffer_RGB.jpg

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids