Bij de Ouderacademie krijg je meer informatie over de belevingswereld en de ontwikkeling van jouw kind en kom je in contact met andere ouders. Kom naar de Ouderacademie voor de beste inzichten en praktische tips! Voorbeelden van thema’s zijn het puberbrein, social media, alcohol- en drugsgebruik, relaties en gamen. Hieronder vind je de eerstvolgende bijeenkomsten.

Thema-avond ‘pubers achter hun schermen’

22 November jl. organiseerde de Ouderacademie van Bonhoeffer College de thema-avond ‘Pubers achter hun schermen’. Tijdens deze thema-avond bracht Aletta Smits een lezing over pubers achter hun schermen. Dit was een vervolg op de lezing 'Het puberbrein' die we in 2020 hebben gepresenteerd.

Inhoud van de avond

Aletta Smits gaf op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber. Een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. Op een humoristische wijze nam zij haar publiek mee in de belevingswereld van pubers.

Tijdens de lezing kwamen onder andere de volgende vragen aan de orde:

  • Wat gebeurt er met een puber als hij of zij gamet?
  • Waarom is gamen voor elke puber anders? En raakt de ene puber dan eerder verslaafd dan de andere?
  • Wat is er zo ontzettend leuk aan gamen?
  • Welke vaardigheden leert een kind tijdens het gamen? Zijn dat ook vaardigheden die je in het gewone leven goed kunt gebruiken?
  • Wat wil je liever niet dat je kind leert?
  • Wanneer moet je je zorgen maken?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind niet te veel gamet?


De lezing heeft reeds plaatsgevonden en inschrijven kan niet meer.

Hou onze website in de gaten voor een eventueel vervolg en andere Ouderacademie activiteiten.

-----------------------------

Meer informatie of suggesties?

Wil je meer weten over de Ouderacademie? Of heb je zelf een heel ander idee voor een workshop? We horen het graag! Mail jouw vraag of suggestie(s) naar [email protected].