Bij de Ouderacademie krijg je meer informatie over de belevingswereld en de ontwikkeling van jouw kind en kom je in contact met andere ouders. Kom naar de Ouderacademie voor de beste inzichten en praktische tips! Voorbeelden van thema’s zijn het puberbrein, social media, alcohol- en drugsgebruik, relaties en gamen. Hieronder vind je de eerstvolgende bijeenkomsten: Thema-avond 'Motivatie' en Theatervoorstelling 'De Grote Sprong' .

Thema-avond ‘motivatie’

De ouderacademie nodigt alle ouders en –verzorgers van huidige Bonhoeffer leerlingen uit voor de interactieve voorstelling ‘Dan maak je maar zin’ op 23 mei.

📅 Datum: 23 mei 2023
⏰ Inloop: 19.00u
⏰ Aanvang voorstelling: 19.30u
⏰ Einde voorstelling: 21.00u
📍 Locatie: Bruggertstraat (Bruggertstraat 60, 7545 AX Enschede)
🚪 Toegang: gratis

Hoe kan ik als ouder mijn kind motiveren? Kan ik mijn kind ook demotiveren, en hoe voorkom ik dat? Motivatie hangt samen met keuzevrijheid, vooruitgang boeken en betrokkenheid van anderen. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Tijdens deze thema-avond op dinsdag 23 mei neemt theatergroep De Nieuwe Lichting je mee in deze vraagstukken. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het thema motivatie centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten.

Aanmelden

Je moet je van te voren aanmelden voor de thema-avond ‘Motivatie’. Dit kan via de onderstaande link. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail die toegang geeft tot de thema-avond.

-----------------------------

Theatervoorstelling 'De Grote Sprong'

De grote sprong is een gratis voorstelling voor leerlingen groep 8 die zich hebben aangemeld voor de brugklas van Bonhoeffer College én hun ouders/verzorgers. Aanmelden kan via deze website. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

📅 Datum: donderdag 25 mei 2023 & dinsdag 30 mei 2023
⏰ Inloop:
19.00 uur
⏰ Aanvang voorstelling: 19.30 uur
⏰ Einde voorstelling: 21.00 uur
📍 Locatie: Van der Waalslaan (25 mei) & Bruggertstraat (30 mei)

Voor leerlingen

Waarom willen ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien?

Voor ouders

Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Het is niet 'cool' om je eigen boterhammen mee naar school te nemen. Iedereen heeft een nieuwe telefoon en je kind wil zich net zo kleden als de rest. Je kind is ineens niet meer de oudste, maar de jongste, en is op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Wat is de rol van thuis, familie en vrienden? En hoe kun je je kind ondersteunen?

Tijdens deze spoedcursus spelen de acteurs en ervaren gespreksleiders van Theatergroep PlayBack verschillende situaties. Op een scherpzinnige manier en met veel humor laten ze zien wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare school gaat. De Grote Sprong geeft moed en kracht voor de oversteek naar de brugklas. Het is een feest der herkenning, maar vooral een avond met veel informatie gericht op communicatie tussen ouders en kinderen.

Aanmelden

Je moet je van te voren aanmelden voor de voorstelling ’De Grote Sprong'. Dit kan via deze onderstaande linkjes. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail die toegang geeft tot de voorstelling.

-----------------------------

Meer informatie of suggesties?

Wil je meer weten over de Ouderacademie? Of heb je zelf een heel ander idee voor een workshop? We horen het graag! Mail jouw vraag of suggestie(s) naar [email protected].