De school kent vijf sectoren waarbinnen weer diverse mogelijkheden zijn.

De vijf sectoren zijn:

  • Retail
  • Zorg & Welzijn
  • Horeca
  • Techniek
  • Groen & Infra

In de onderbouw wordt de basis gevormd met theorie- en praktijkvakken. Daarna wordt in de middenbouw bepaald naar welke beroepsrichting een leerling uiteindelijk zal uitstromen. Dit gebeurt o.a. op basis van talenten en wensen. Stages en branchegerichte certificaten spelen hierin een belangrijke rol. In de bovenbouw worden leerlingen naar een baan, het MBO of naar een andere passende vervolgplek geleid. Na het verlaten van de school biedt het praktijkonderwijs nog nazorg.

Schakelklas

Voor leerlingen met een PrO/vmbo-basis advies bieden wij in de eerste twee leerjaren de schakelklas aan. Leerlingen worden in een veilige setting voorbereid om binnen 2 jaar door te stromen naar vmbo-basis.

ROC niveau 1 opleiding

In de bovenbouw bestaat de mogelijkheid om ROC niveau 1 te behalen. Hiervoor heeft de school een nauwe samenwerking met het ROC. Leerlingen kunnen na het behalen van dit diploma doorstromen naar MBO niveau 2.

Vlierstraat PrO

Op het Bonhoeffer College kun je praktijkonderwijs volgen op onze locatie Vlierstraat PrO.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids