Mavo

De eerste twee leerjaren van de mavo worden de onderbouw genoemd. De onderbouw bereidt leerlingen voor op de bovenbouw. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft via kerndoelen aan wat leerlingen in deze periode moeten leren, maar scholen krijgen wel de ruimte de onderbouw zelf in te richten met vakoverstijgende programma’s.

Bonhoeffer College biedt mavo aan op de locaties Geessinkweg en Van der Waalslaan. Op beide locaties kunnen leerlingen terecht voor een verlengde brugperiode mavo/havo. Locaties Wethouder Beversstraat en Geessinkweg bieden een verlengde brugperiode vmbo-kader/mavo.

Op onze locaties Geessinkweg en Van der Waalslaan kun je een mavo (gt) diploma behalen.

Praktijkgericht programma mavo

Op de locaties Van der Waalslaan en Geessinkweg worden meerdere praktijkgericht programma’s aangeboden in leerjaar 3 en 4 van de mavo. Het praktijkgericht programma is een vak waarin leerlingen praktische kennis en ervaring opdoen in verschillende onderdelen van de arbeidsmarkt of samenleving. Leerlingen voeren praktische, levensechte en realistische opdrachten uit bij of voor opdrachtgevers (bedrijven en instellingen) binnen en buiten de school. Hierdoor ervaren de leerlingen hoe het eraan toe gaat in de praktijk. Zij leren tijdens het praktijkgerichte programma ook bredere praktische vaardigheden, zoals samenwerken, presenteren, zelfstandig werken en plannen. Ze kunnen zich oriënteren op verschillende opleidingen en beroepen.

Het praktijkgerichte programma heeft de status van een algemeen vormend vak en wordt afgesloten met een schoolexamen.

Van der Waalslaan en Geessinkweg bieden de volgende praktijkgerichte programma’s aan:

  • Dienstverlening & Producten, ook wel D&P
  • Economie & Ondernemen, ook wel E&O)
  • Techniek & Innovatief Vakmanschap, ook wel TIV (Van der Waalslaan)
  • Technologie & Toepassing (Geessinkweg)

Mavo gt

Mavo-gt, oftewel vmbo-g of vmbo-gtl, is een gemengde theoretische leerweg. Ook deze richting duurt 4 jaar en bereidt de leerlingen voor op de havo of het mbo. De leerlingen volgen in vergelijking met de mavo meestal één algemeen vormend avo-vak minder. In plaats daarvan krijgen ze vier uur per week beroepsgericht praktisch onderwijs (praktijkles). De avo-vakken zijn van hetzelfde niveau als op de mavo en in het onderwijs ligt de focus ook nog steeds voornamelijk op theorie.

Voor de mavo-gt kun je terecht op onze locatie Geessinkweg.

Sectoren en profielen

Na het 2e jaar begeleiden wij leerlingen bij het kiezen van een profiel. Leerlingen kunnen kiezen uit 3 profielen met daarbinnen verschillende onderwijsprogramma's:

  • Profiel Techniek
  • Profiel Zorg & Welzijn
  • Profiel Economie

Voor mavo leerlingen biedt het Bonhoeffer College op de locatie Geessinkweg speciale onderwijsprogramma's aan. Zo kun je meedoen aan het Bèta Challenge Programma of de Sportstroom.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids