Havo diploma

Je kunt een havo diploma behalen op de locaties Bruggertstraat en Van der Waalslaan.

Havo in de onderbouw

De eerst 3 leerjaren havo heten onderbouw. Op locatie Bruggertstraat bestaat de onderbouw uit jaar 1 en 2: de verlengde brugperiode. Bonhoeffer College kiest er voor om in de onderbouw enkele vakken samen te voegen, zodat er meer samenhang tussen de vakken ontstaat.

Havo in de bovenbouw & profielkeuze

In het 3e leerjaar bereiden wij de leerlingen voor op het kiezen van een profiel. De profielkeuze bepaalt de vakken en richting voor de vervolgstudie. Omdat dit een moeilijke keuze is, begeleiden de mentor en decaan de leerlingen goed bij hun keuze. Daarnaast organiseren wij ouderavonden met uitleg over de te maken keuze.

Havo profielen

  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij
  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek

Alle profielen bestaan uit een gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen hetzelfde), een profieldeel met vakken die aansluiten op het gekozen profiel en een vrij deel.

In leerjaar 4 en 5 (2e fase) bereidt de leerling zich voor op het examen en een vervolgopleiding. Leerlingen met een havo diploma gaan verder naar het hbo of het vwo. Eigen verantwoordelijkheid wordt voor leerlingen steeds belangrijker, daarom werken ze naast hun lessen ook in het studiehuis. Uiteraard blijven wij de leerlingen persoonlijk begeleiden.

Speciale onderwijsprogramma's

Voor havo-leerlingen biedt het Bonhoeffer College verschillende speciale programma's aan. Op de locatie Bruggertstraat kunnen leerlingen deelnemen aan het Technasium en de Business School. Op onze locatie Van der Waalslaan kun je meedoen kiezen voor het praktijkgerichte vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) of het Praktijkgerichte Programma Havo (PGP-havo).

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids