De bovenbouw van het voortgezet onderwijs, het mbo, het hbo en de universiteiten vragen steeds meer (digitale) vaardigheden van leerlingen en studenten. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig aandacht te besteden aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, zelfsturend en zelfregulerend leren en werken, en leren in een online omgeving. Het gebruik van een digitale leermiddelen in de klas biedt leerlingen de mogelijkheid om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

De verschillende locaties geven, elk op hun eigen wijze, vorm aan het gebruik van de digitale leermiddelen. Het kan gaan om devices van school die de docent tijdens lestijd ter beschikking stelt aan een groep leerlingen of om onderwijs waarbij de leerlingen hun eigen device meebrengen.

Met de inzet van digitale leermiddelen zorgen we ervoor dat leerlingen plaats- en tijdonafhankelijk, in hun eigen tempo en op hun eigen wijze kunnen leren. Door de afwisseling van werkvormen sluit het onderwijs dan beter aan bij de individuele leerstijl van de leerling en kan er spelenderwijs geleerd worden.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids