Hij studeerde theologie in Berlijn en werkte bij de Lutherse gemeente in Barcelona en later bij de Berlijnse theologische faculteit. Toen Hitler in 1933 in Duitsland aan de macht kwam, nam Bonhoeffer duidelijk stelling tegen het nieuwe regime. Hij ging als predikant naar Londen voor een Duitse gemeente daar. In 1935 keerde hij terug om leiding te geven aan het Prediger Seminar van de Bekennende Kirche, dat zich niet wilde aansluiten bij het naziregime. Het seminarie werd in 1937 door de Gestapo gesloten, maar Bonhoeffer ging illegaal verder. Hij raakte betrokken bij het Duitse verzet, dat een aanslag op Hitler voorbereidde. Hij werd in april 1943 gevangen genomen en op 9 april 1945 ter dood gebracht.

Kernwaarden

In de identiteit van onze school herkennen wij 3 kernwaarden van Dietrich Bonhoeffer: streven naar eenheid, vooruitstrevende opvattingen over mondige mensen en grote zorg voor kwetsbare mensen in het bijzonder.

Dietrich Bonhoeffer zegt: ‘Je bent pas mens als je er voor een ander bent.’ Dat is bij uitstek van toepassing op onze kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids