Wilt u verlof vragen voor bijvoorbeeld een verhuizing, bruiloft of begrafenis, dan kunt u dit als ouder rechtstreeks vragen aan de teamleider.

In bijzondere gevallen kunt u een beroep doen op vrijstelling van de leerplicht of kwalificatieplicht voor uw kind. Bijvoorbeeld als uw kind niet naar school kan door een lichamelijke of psychische oorzaak. U kunt als ouder of verzorger vrijstelling aanvragen via het formulier leerplicht. Om het formulier in te vullen heeft u DigiD nodig: DigiD aanvragen.

Als de leerling naar een dokter of tandarts moet, kan ook daarvoor vrij gegeven worden, maar om het missen van lessen zoveel mogelijk te voorkomen, is het beter om dit soort bezoeken buiten schooltijd af te leggen. Als de leerling geen verlof vraagt en zonder overleg de les verzuimt, wordt de afwezigheid als ongeoorloofd (spijbelen) beschouwd.

De school is verplicht verzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Het Bonhoeffer College volgt hiervoor de vastgestelde richtlijnen van de leerplicht die in de Regionale kaart Schoolaanwezigheid Twente zijn opgenomen. Het project Schoolaanwezigheid Twente is erop gericht voortijdig schoolverlaten te voorkomen

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids