Bonhoeffer College

Zij zijn bezig geweest met een schoolmobiliteitsproject rond het thema duurzame ontwikkeling en milieubescherming. Het doel: bestaande goede praktijken ontdekken en je daardoor laten inspireren om je zo beter te kunnen voorbereiden op de toekomst en "te produceren zonder schade".

Dus hoe houd je straten schoon? Waar laat je afval? Hoe krijg je mensen zover om hun afval op te ruimen? Op die vragen zochten leerlingen uit Frans-Guyana afgelopen week het antwoord in Enschede en op Terschelling. Naast verschillende excursies in Enschede konden de leerlingen op Terschelling o.a. ervaren hoe er wordt omgegaan met kwetsbare natuurgebieden en werd er milieu-gejut.

Het was een fantastische, inspirerende en zeer leerzame uitwisselingsweek met verrassende inzichten waarbij intercontinentale vriendschappen tussen leerlingen van het Ma Aiye en leerlingen uit 4H/3H zijn ontstaan.

Merci d’être passés!

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Erasmus, het CTG en het gemeentehuis van Apatou. Updates zijn dagelijks te volgen op het Instagram-account: @collegemaaiyegreen.

Team-uitwisseling.png