Bonhoeffer College

Zowel op locatie Wethouder Beversstraat als op locatie Van der Waalslaan kunnen leerlingen leren reanimeren en hoe ze een AED meten gebruiken. Hiermee kunnen deze leerlingen mensen in nood kunnen helpen zoals bij een hartstilstand.

De deelnemende leerlingen zijn heel positief over de cursus

De vierdejaars van de techniek, economie en horeca profielen (locatie Wethouder Beversstraat) trapten dit schooljaar af met de cursus. Het was voor vele leerlingen een onbekende activiteit. Zo is het idee van mond op mond beademing een kleine stap uit hun comfortzone. Maar ook het oefenen met trainingspoppen. Toch waren ze uiteindelijk de schaamte voorbij en bleken de leerlingen erg enthousiast over de training. Zo ook de overige leerlingen van het Zorg en Welzijn profiel die in januari aan de beurt waren.

Op 22 februari vindt de cursus plaats op locatie Van der Waalslaan

De examenleerlingen uit de vierde, vijfde en zesde klas (mavo, havo en vwo) krijgen vanuit het vak Biologie de cursus aangeboden. Deze wordt gegeven door de organisatie Hartveilige School. Dat maakt nog weer zo’n 150 Bonhoeffer leerlingen extra met het reanimatiecertificaat. En als kers op de taart ontvangt locatie Van der Waalslaan een mooi gevelbord met 'Hartveilige school'.