Bonhoeffer College

Na zo’n 2 maanden trainen vertrok de groep leerlingen en docenten op 7 vrijdag juli richting het Franse dorp Le Bourg d' Oisans. Op 8 juli was er nog een extra training. De dag er na, op 9 juli, maakten ze uiteindelijk de zware klim van 14 km. Het was een pittige beklimming van ruim 14 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% en 21 haarspeldbochten.

Niet lullen, maar trappen!”, aldus 4e-klasser en deelnemer Niek Mosman.


Iedereen droeg zijn steentje bij voor een zo’n hoog mogelijk sponsorbedrag
In de maanden voorafgaand aan de fietstocht (april, mei en juni) hebben de leerlingen en medewerkers zich dubbel en dwars ingezet om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Zo gingen ze langs bij familie/vrienden/buren, verkochten ze loten en eigengemaakte lekkernijen en werd er statiegeld ingezameld. Daarnaast doneerde de schoolkantine hun opbrengst van een aantal dagen aan het goede doel. En ook lokale bedrijven, zoals Jumbo Enschede Brouwerijplein, waren van de partij door al het eten, drinken en lekkere versnaperingen te sponsoren voor tijdens het fietsweekend zelf.


Stop Armoede 053 kan met het opgehaalde geld veel gezinnen in Enschede helpen
De vrijwilligersorganisatie is in het leven gebracht door Evelien van Hattum. Ze staat klaar voor de groep mensen die net buiten de boot vallen als het bijvoorbeeld gaat om de voedselbank. Maar ook voor de mensen die geen vertrouwen meer hebben in instanties. Stop Armoede 053 is de verbindende factor tussen de officiële hulpverlening en de mensen die ondersteuning nodig hebben in de gemeente Enschede.

“Dankzij de inspanningen van het Bonhoeffer College kan Stop Armoede 053 nu winkelbonnen verstrekken aan degenen die het meest behoeftig zijn”, vertelt Evelien van Hattum. “Dit betekent dat niemand met honger naar bed hoeft en dat gezinnen in nood de basisbehoeften kunnen vervullen die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd.’’


😊🥳 Een super resultaat en een prachtige organisatie die goed aansluit bij de visie van het Bonhoeffer College. Wij zijn trots op alle deelnemers en applaudisseren voor hun inzet om geld binnen te halen voor het goede doel!