Bonhoeffer College


Samen schreven de deelnemende leerlingen honderden brieven aan veteranen. Een vakjury selecteerde een top 10 uit alle inzendingen. De winnende leerling krijgt voor de hele klas een prijs: een VIP-behandeling op Veteranendag en een rondvlucht in een historische Dakota.

De andere scholen in de top 10 zijn Greijdanus college (Hardenberg), Dalton Alkmaar (Alkmaar), Gooise Praktijkschool (Hilversum), SG Groenewald (Stein), Kandinsky College (Nijmegen), SG Marianum (Groenlo), Van Maerlantlyceum (Eindhoven) en OSG Schoonoord (Doorn).

Bekendmaking winnaar

Eén van de brieven in de top 10 is als winnaar uit de bus gekomen. De docent van de winnaar krijgt daarover binnenkort bericht. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden 3 juni plaats op de school van de winnaar. De klas van de winnaar mag op Nederlandse Veteranendag bij de opening in de Ridderzaal zijn, waar ook de Koning aanwezig is. In september gaat de klas bovendien mee op een rondvlucht in een historische Dakota. Alle andere brieven uit de top 10 zijn tijdens Veteranendag in Den Haag op het Malieveld te lezen in de ‘Kids Corner’.

Vakjury

Een vakjury, bestaande uit meester Bart Ongering, Jaap-Willem Kleijwegt (Nationaal Comité Veteranendag), Bosnië- & Afghanistan-veteraan Pascal Bobbe (educatiemedewerker Veteraneninstituut), Bosnië- & Irak-veteraan Anke Dorpmanns (schrijfster) en Bosnië-veteraan Julia Bobeldijk (verpleegkundige), heeft zich op 13 mei in Museum Meermanno in Den Haag over de brieven gebogen. Samen kozen zij uit honderden inzendingen de tien beste brieven.