Onze school krijgt van het ministerie geen geld voor extra activiteiten en voorzieningen die buiten het gewone lesprogramma vallen, maar die we wel voor leerlingen, het onderwijs en de school belangrijk vinden. Om activiteiten en voorzieningen toch te kunnen aanbieden, vraagt de school aan ouders/verzorgers een vrijwillige bijdrage. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld atlassen, woordenboeken, gereedschap en dergelijke betalen. Verder vragen we via de vrijwillige ouderbijdrage een bijdrage in de kosten die de school maakt voor zaken als bijv. kluisjeshuur, excursies en werkweken.

Op 21 juni 2022 is de hoogte en samenstelling van de vrijwillige ouderbijdrage goedgekeurd door de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.

Specificaties van de ouderbijdrage voor schooljaar 2022 - 20223

- Schoolkosten 2022-2023
- Schoolkosten reizen en excursies 2022-2023 (bedragen zijn indicatief op basis van kosten uit het verleden)
- Schoolkosten speciale onderwijsprogramma's 2022-2023

Ouders/verzorgers hebben altijd de mogelijkheid om slechts voor bepaalde voorzieningen/activiteiten bij te dragen. Wanneer ouders niet bijdragen in de vrijwillige ouderbijdrage, wordt een kind niet uitgesloten van deelname aan activiteiten of voorzieningen.

Vragen over de vrijwillige ouderbijdrage?
Raadpleeg dan de informatie over ouderbijdrage op de website van de rijksoverheid of laat het ons weten via [email protected].

WIS Collect

Voor het innen van de ouderbijdrage maakt Stichting Carmelcollege gebruik van digitaal factureren via WIS Collect. Als het overzicht van de schoolkosten klaarstaat, ontvangen ouders een e-mail met daarin een link naar het webadres van WIS Collect. Wanneer daar is ingelogd, kunnen ouders selecteren aan welke activiteit of dienst zij willen bijdragen. Vervolgens is er keuze uit een tweetal betalingsmogelijkheden (via iDEAL of via een factuur). Wis Collect wordt ook ingezet bij restitutie.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids