Lesmaterialen

Onder lesmaterialen verstaan wij:

  • Leerboeken, werkboeken, project- en tabellen-boeken.
  • Examenbundels, eigen leermateriaal van de school en beeld- en geluidsbestanden.
  • Licentiekosten voor digitaal lesmateriaal.
  • Verbruiksmaterialen zoals tekenpapier, hout, metaal, enzovoorts

Het Bonhoeffer College koopt alle studieboeken (ook werkboeken en digitale studieboeken). De leerling leent de leermiddelen en geeft deze aan het eind van het jaar weer terug. We controleren alle leermiddelen op eventuele beschadigingen. Is een leermiddel beschadigd of kwijt, dan zijn de kosten voor de leerling. Elke locatie regelt het beheer en de controle van de leermiddelen zelf. Ouders krijgen hierover bericht.

Aan het begin van het schooljaar krijgt de leerling een persoonlijk pakket met alle leermiddelen. De leerling is zelf verantwoordelijk voor het beheer, het downloaden en het kaften van alle leermiddelen. Mocht het voorkomen dat leermiddelen kwijt zijn, dan is de leerling verplicht om dit te melden bij de leermiddelencoördinator.

Leermiddelen in het examenjaar

In het examenjaar wordt soms verwezen naar lesstof uit eerdere jaren. Deze studieboeken zijn alleen digitaal beschikbaar.

Open dagen

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer.

Ouders groep 8

Benieuwd hoe wij de toekomst van uw zoon of dochter verrijken op het Bonhoeffer College?

Schoolgids

Je kunt hier onze schoolgids als PDF downloaden.

Bonhoeffer College schoolgids