UPDATE - 17 JANUARI 2022

Door de snel oplopende besmettingen zijn de huidige quarantainemaatregelen te ontwrichtend voor de samenleving. Het quarantainebeleid wordt daarom per direct versoepeld. Dat heeft het kabinet 14 januari bekend gemaakt. Als je langer dan een week geleden een boostervaccinatie hebt gehad en je hebt geen klachten, dan hoef je niet in quarantaine als je nauw contact hebt gehad met een besmet persoon. Ook als je korter dan 8 weken geleden positief bent getest en hersteld bent hoef je niet meer in quarantaine. Voorwaarde is wel dat je geen klachten hebt die gerelateerd zijn aan corona.

Deze wijziging gaat per direct in. Omdat de GGD’en nog enige dagen nodig hebben om hun aanpak aan te passen, kan het zijn dat het advies van de regionale GGD de komende dagen anders is dan de actuele berichtgeving op de site van de Rijksoverheid.

----------------------------------

Heb je vragen over het Coronavirus? Op de websites van het RIVM vind je de meest recente updates:

19889-Corona-afspraken_Tekengebied-1.png