Update - 18 februari 2022

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 15 februari diverse versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Hieronder lees je wat dit voor onze school betekent.

1,5 meter en mondkapjes zijn vanaf 25 februari niet meer nodig

Na de voorjaarsvakantie hoeven leerlingen en medewerkers in school zich niet meer te houden aan de 1,5 metermaatregel en de mondkapjesplicht. En dat is natuurlijk voor iedereen heel erg fijn.

Basisregels en zelftesten blijven

De basisregels blijven nog wel gelden. We noemen ze nog maar een keer. Blijf bij klachten thuis en laat je testen bij de GGD. Blijf je handen goed wassen, hoest en nies in je elleboog en schudt geen handen. Wij vragen aan alle leerlingen en medewerkers om 2 keer per week een zelftest te doen (deze zijn gratis op school verkrijgbaar). Heb je een positieve zelftest, blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD.

Quarantaine

Quarantaine bij besmetting blijft belangrijk. Dat is nu ingekort van 7 naar 5 dagen, met de voorwaarde dat je minimaal 24-uur klachtenvrij bent.

Tot slot

De versoepelingen geven ons allemaal ruimte om vooruit te kijken en de draad van het ‘normale’ leven weer voorzichtig op te pakken. Het is heel fijn dat er weer meer kan, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige leerlingen en medewerkers vinden het misschien nog fijn om soms een mondkapje te dragen of afstand te houden. Het is belangrijk om elkaars keuzes te respecteren. Houd daarbij vooral ook oog voor kwetsbare mensen; voor hen zijn de versoepelingen van de maatregelen extra spannend.

We willen graag benadrukken dat we trots zijn op onze leerlingen en medewerkers. Het zijn rare tijden waarin we - ook al is het met vallen en opstaan - laten zien dat we samen in staat zijn er het beste van te maken. Geniet van jouw vakantie, blijf ook naar elkaar omkijken en blijf vooral gezond.

Met vriendelijke groet,

Genio Ruesen en Greetje Sulimma
centrale directie

Coronabeslisboom (update 31 januari 2022)

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? En twijfel je of je moet thuisblijven? Raadpleeg dan de corona beslisboom:


    ----------------------------------

    Heb je vragen over het Coronavirus? Op de websites van het RIVM vind je de meest recente updates:

    19889-Corona-afspraken_Tekengebied-1.png