UPDATE - 2 MAART

Op dinsdag 23 februari heeft het kabinet laten weten dat de scholen vanaf 1 maart weer voorzichtig open mogen voor alle leerlingen. Dat is heel fijn nieuws voor onze leerlingen en ook voor ouders en medeweerkers. De regel die nu geldt is dat alle leerlingen vanaf 1 maart minimaal één keer per week fysiek naar school mogen.

Voor school zitten daar de nodige praktische en organisatorische uitdagingen aan vast. Want we moeten ons natuurlijk houden aan de huidige maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en medewerkers. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de voorbereidingen om jullie zo snel mogelijk op school te kunnen ontvangen. Wij verwachten dat de eerste leerlingen op donderdag 4 maart kunnen komen.

Meer dan een dag naar school

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zoveel mogelijk les op school krijgen en liefst op meerdere dagen van de week. Dit betekent dat leerlingen van het Bonhoeffer College zoveel mogelijk fysiek lessen op school zullen volgen. Maar we ontkomen er niet aan om ook nog een deel van de lessen online te blijven verzorgen. De verdeling fysiek en online les zal per locatie verschillen en is mede afhankelijk van de grootte van het gebouw, het aantal leerlingen en beschikbare docenten. Nadere informatie ontvang je van jouw locatie.

Wanneer kom je naar school?

Als je volgens je rooster fysiek les hebt, dan kom je natuurlijk naar school. Je aanwezigheid is verplicht. Je kunt er dus niet zelf voor kiezen om de lessen online bij te wonen. Voor examenleerlingen, opvangleerlingen en leerlingen die praktijkonderwijs of praktijklessen vmbo volgen, is de situatie ongewijzigd.

Wanneer blijf je thuis?

  • Als je volgens je rooster online les hebt blijf je thuis. Maar nog belangrijker:
  • Blijf thuis als je coronaverschijnselen hebt en laat je testen. Bij twijfel raadpleeg de Corona beslissingsboom.
  • Als je vanwege gezondheidsredenen thuis moet blijven, dan bieden wij online lessen aan.

Veiligheid op school

Wij doen er alles aan om onze leerlingen en medewerkers een veilige leer- en werkomgeving te bieden.

  • Medewerkers van Bonhoeffer College doen elke werkdag een gezondheidscheck van het RIVM
  • De gebouwen zijn zo ingericht dat de regel voor 1,5 meter afstand zoveel mogelijk nageleefd kan worden. (m.u.v. praktijklessen, onderwijsondersteunende zorg)
  • Leerlingen werken samen in vaste koppels
  • Bij verplaatsingen in het gebouw blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Het mondkapje mag af wanneer je op een vaste plaats zit of staat. Dit geldt voor alle leerlingen en medewerkers. Docenten hoeven in de klas geen mondkapje te dragen, ook niet als zij zich verplaatsen in die klas.
  • Er komen aanpassingen in lesroosters, pauzetijden, pauzeplekken, garderobeplaatsen en / of kluisgebruik. Dit is verschillend per locatie.
  • Gymlessen worden alleen buiten gegeven met handhaving 1,5 meter regel.
  • Leerlingen uit verschillende jaarlagen en schoolsoorten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden, zodat mogelijke quarantaine maatregelen alleen een kleine groep treffen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jullie blij zijn om elkaar weer op school te kunnen zien. We hopen dat deze voorzichtige eerste stapjes een voorbode zijn voor volledig open stellen van de school. We gaan er met z’n allen voor om dit op een veilige manier mogelijk te maken.

Heel veel plezier op school gewenst en blijf vooral gezond.

Met vriendelijke groet,
Bonhoeffer College

Genio Ruesen
centrale directie


----------------------------------

Heb je vragen over het Coronavirus? Op de websites van het RIVM vind je de meest recente updates:

Als je klachten hebt en je weet niet zeker wat je moet doen, maak dan gebruik van deze Corona beslissingsboom.

19889-Corona-afspraken_Tekengebied-1.png