UPDATE - 20 SEPTEMBER

Op dinsdag 14 september jl. heeft het kabinet laten weten dat er ook in het onderwijs vanaf 25 september 2021 versoepelingen van de coronaregels mogelijk zijn. Dat is heel fijn nieuws voor onze leerlingen en medewerkers. Op deze pagina lees je wat deze versoepelingen voor jou betekenen.

Hoewel er steeds meer mag, blijft het belangrijk dat we ons allemaal aan de geldende maatregelen houden. Niet alleen voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor die van de mensen om je heen. Niet iedereen is (volledig) gevaccineerd.

Praktische maatregelen op school

We hebben de (landelijke) richtlijnen vertaald naar onze schoolsituatie. Deze praktische maatregelen staan hieronder, zodat iedereen daarmee rekening kan houden. De mentor bespreekt de maatregelen met de klas. Aan ouders/verzorgers willen wij vragen om deze ook samen met uw kind door te nemen. Daarmee wordt het belang hiervan nog eens onderstreept.

• Vanaf 25 september a.s. is het niet langer verplicht om op school een mondkapje te dragen.
  • Leerlingen hoeven niet langer 1,5 meter afstand van hun docent of andere medewerkers te houden. Ook tussen medewerkers onderling komt de 1,5 meter afstand te vervallen. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan is 1,5 meter de veilige afstand.
  • Voor leerlingen en medewerkers die (nog) niet immuun zijn, geldt het advies om twee keer per week preventief een zelftest te doen. Zelftesten voor eigen gebruik zijn gratis verkrijgbaar op school. Zelftesten is niet verplicht. We doen een dringend beroep op alle leerlingen en medewerkers die (nog) niet immuun zijn, om thuis twee keer per week een zelftest te doen.
  • Je wordt als immuun gezien als je:
    • 14 dagen of langer geleden jouw 2e prik hebt ontvangen van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of
    • 14 dagen of langer geleden 1 prik hebt ontvangen van één van deze vaccins en corona hebt gehad; of
    • 28 dagen of langer geleden jouw Janssen-vaccinatie hebt ontvangen; of
    • minder dan 6 maanden geleden corona hebt gehad.
  • Is de uitslag van de zelftest positief? Dan heb je waarschijnlijk corona. Meld dit zo spoedig mogelijk op school en blijf thuis. Én je moet de uitslag laten controleren door een test van de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan een test van de GGD.
  • Leerlingen en medewerkers gaan in quarantaine als zij in nauw contact zijn geweest met iemand die is besmet met het coronavirus. Leerlingen en medewerkers die als immuun worden gezien hoeven in dat geval niet in quarantaine.
  • Leerlingen die in quarantaine zijn, bieden we zoveel mogelijk online lessen aan. Docenten die in quarantaine zijn, zullen zoveel mogelijk online lessen verzorgen.
  • Leerlingen en medewerkers moeten zich nog steeds houden aan de RIVM maatregelen om verspreiding te voorkomen. Een actueel overzicht van de maatregelen is te vinden op de website RIVM.nl .
  • Heb je klachten die passen bij het coronavirus? En twijfel je of je moet thuisblijven? Raadpleeg dan de Corona beslisboom.

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, want samen maken we een veilige en plezierige school. We wensen jou een fijn schooljaar en blijf vooral gezond.

Met vriendelijke groet,

Genio Ruesen en Greetje Sulimma
centrale directie

----------------------------------

Heb je vragen over het Coronavirus? Op de websites van het RIVM vind je de meest recente updates:

Als je klachten hebt die passen bij het coronavirus en je weet niet zeker wat je moet doen, maak dan gebruik van de Corona beslisboom.

19889-Corona-afspraken_Tekengebied-1.png