Bonhoeffer College

Voor de eerste keer hebben de leerlingen van het praktijkonderwijs een eindgesprek voor hun diploma moeten voeren. Vooraf moest elke schoolverlater een portfolio maken volgens vastgestelde eisen. Deze werd door de diplomeringscommissie gecheckt.

Op donderdag 9 juni en maandag 13 juni werden de diplomeringsgesprekken gehouden voor een commissie die bestond uit de mentor/stagedocent, een teamleider van school en een externe assessor (docent van een andere school).
De meeste leerlingen wisten niet goed wat ze konden verwachten. Ze werden best zenuwachtig toen ze zagen dat ze een gesprek met 3 mensen moesten voeren! Vertellen over jezelf, wat je hebt geleerd en hoe je denkt over je toekomst. Een beetje vreemd allemaal, maar iedereen voerde een heel mooi, persoonlijk gesprek.
Wachten op de uitslag was nog spannender!

Het werden hele leuke gesprekken. Alle leerlingen waren superblij toen ze hoorden dat ze waren geslaagd!

Met een 'GESLAAGD'-vlag in de hand gingen ze daarna op de foto. Er stond een drankje en iets lekkers klaar en er kon nog even worden na gekletst met de mentor.

Estella Tuken had een extra spannende ochtend. Zij moest haar gesprek voeren met een journalist van Tubantia erbij. Dezelfde dag nog stond er een mooi artikel over haar diplomering in de online krant. De volgende dag was ze ook in de papieren krant te vinden. Hoe stoer is dat!

Lees hier het artikel met Estella.