Bonhoeffer College

Isa, 13 jaar, heeft het lintje dubbel en dwars verdiend met al het vrijwilligerswerk dat ze al sinds haar tiende levensjaar doet. Dit vrijwilligerswerk doet zij wekelijks bij Livio woonzorglocatie het Hatteler door o.a. met eenzame ouderen te knutselen en daarnaast voorziet zij ze van o.a. koffie/thee. Ook doet ze binnen Livio hand- en spandiensten om haar collega’s te ontzien, maar dit is niet het enige wat Isa doet. Isa helpt ook op manege Holzik Stables bij paardrijlessen om kinderen die net starten te ondersteunen.

Op de Geessinkweg zien Isa we altijd met een glimlach op school, helpt waar nodig anderen en haalt ook in zware tijden nog goede cijfers om over te gaan. Ze vindt wat ze doet vanzelfsprekend en daarnaast vindt ze het ontzettend leuk om mensen te helpen zoals door een stukje eenzaamheid bij de ouderen weg te nemen.

Wat super gaaf zeg. Van harte gefeliciteerd Isa!

En ook onze felicitaties aan ook oud-leerling locatie Bruggertstraat, Lily Rijnberg, die ook een jeugdlintje heeft mogen ontvangen. Wat een toppers!

Jeugdlintje Enschede

Op donderdag 26 november 2020 - tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind - worden de Enschedese Jeugdlintjes uitgereikt. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het helpen van een zieke buurvrouw, geld inzamelen voor een goed doel of helpen met opruimen in de wijk.

Door hen in het zonnetje te zetten, wil de gemeente Enschede de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren.