Bonhoeffer College

De groep leerlingen en docenten vertrok op zaterdag 29 juni naar Frankrijk. Ook reisden een flink aantal ouders mee om de leerlingen aan te moedigen. Op zondag zijn er trainingsrondjes gereden en op maandag 1 juli begon de beklimming in het dorp Le Bourg d' Oisans. Het was een pittige beklimming van ruim 13 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% en 21 haarspeldbochten. Alle leerlingen en docenten hebben de top gehaald, een superprestatie!

De Bonhoeffer leerlingen hebben met hun fietsactie ruim 24.000 euro aan sponsorgeld opgehaald voor KiKa. Twee leerlingen zijn hierbij een bijzondere vermelding waard: zij wisten maar liefst 1000 euro aan sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Het Bonhoeffer College heeft het opgehaalde bedrag van de leerlingen aangevuld tot een totaalbedrag van 25.000 euro. Op dinsdag 9 juli overhandigden leerlingen de symbolische cheque aan Kika op Bonhoeffer College, locatie Geessinkweg.

“We kijken terug op een fantastische fietstocht”, zegt gymdocent en medeorganisator Ruud Roelofs. “Het is een ervaring die onze leerlingen niet snel zullen vergeten. Niet alleen vanwege het sterke groepsgevoel dat tijdens zo’n fietstocht ontstaat, maar zij leren ook zelf hun eigen grenzen kennen en te verleggen.” De fietsactie past goed bij de visie van het Bonhoeffer College. Roelofs: “Opleiden gaat op onze school verder dan een diploma halen. Wij vinden het net zo belangrijk dat onze leerlingen leren om te kijken naar anderen, in dit geval zieke kinderen. Met acties als deze stimuleren wij onze leerlingen om een positieve bijdrage te leveren aan hun directe omgeving.”

Alp3.jpg