Bonhoeffer College

Vanmiddag ontving Wendy Pereira-Smit de Ir. W. Maas Geesteranus Prijs uit handen van onderwijsminister Arie Slob.

De docent van het Bonhoeffer College uit Enschede was vandaag met haar leerlingen Merve Aslan, Sebastian Schut en Selin Bozkir uitgenodigd op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag om in een informele setting te praten over hun deelname aan Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het VMBO. Tijdens de grote landelijke finale van Skills op 21 maart wonnen de Bonhoeffer leerlingen de 1e prijs in de categorie ‘Dienstverlening & Producten’. Minister Slob nodigde de drie VMBO-leerlingen met hun docent daarop uit in Den Haag.

Meest Inspirerende VMBO Docent in het techniekonderwijs

Tijdens het bezoek maakte minister Slob tevens de winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranus Prijs bekend. Aan deze prijs is een erepenning en een cheque van € 2000,- verbonden. Pereira-Smit won deze prijs omdat zij dit schooljaar haar vmbo-leerlingen het best voorbereid en geïnspireerd heeft voor de vmbo-techniekwedstrijden van Skills Talents, onderdeel van WorldSkills Netherlands.

Wendy Pereira-Smit was heel verrast en blij met deze prijs. ‘De gouden medaille die mijn leerlingen mochten behalen tijdens Skills Talents is een kroontje voor mij als docent en de prijs die ik nu heb gewonnen is daarin een diamant die mij en mijn leerlingen laat stralen.’, aldus Pereira. Hanneke Maas Geesteranus, die namens het Fonds de erepenning en cheque overhandigde, benadrukte bij de uitreiking waarom deze prijs nodig is: ‘Nederland heeft een tekort een goed geschoolde vakmensen, vooral in de techniek. Juist in het beroepsonderwijs en vooral in het vmbo doen veel docenten goed werk om de nieuwe generatie van werknemers goed op te leiden. Dat mag weleens extra beloond worden en dat doen we met deze prijs’. Lourens Soldaat van het Gomarus College uit Groningen werd tweede en ontving een geldbedrag van € 500,-.

Over de IR. W. Maas Geesteranus Prijs

De IR. W. Maas Geesteranus Prijs is een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Dit Fonds is opgericht ter nagedachtenis van Ir. Willem Maas Geesteranus (1893-1948). Maas Geesteranus was directeur van Werkspoor en maakte zich hard voor jonge mensen die een technische opleiding volgden. Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds draagt zijn gedachtegoed uit.

Bezoek-Slob.jpg
Vlnr: Selin Bozkir, Sebastian Schut, Arie Slob, Wendy Pereira-Smit en Merve Aslan.