Bonhoeffer College

22 leerlingen van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat zijn er al maanden druk mee: geld inzamelen voor hun reis naar Cambodja. Veel leerlingen hebben een extra baantje genomen of individuele acties gehouden om geld in te zamelen. En nu staat op vrijdag 26 februari a.s. een heuse dinnershow op het programma.

Van 16 tot en met 30 april 2016 gaan 22 leerlingen uit de 4e en 5e klas van de locatie Bruggertstraat samen met 2 docenten op bezoek bij kleine ontwikkelingsprojecten in Cambodja. Dit zijn organisaties die zich inzetten voor weeskinderen, jongeren in arme gebieden op het platteland of arme gezinnen. “Tijdens onze reis gaan we bij deze projecten ontwikkelingswerk doen. We horen over hun problemen, maar zullen ook ervaren hoe zij met hun kracht en passie veel betekenen voor anderen”, vertelt docent Benno Berendsen die bij dit project betrokken is. “De reis is ook bedoeld om een stukje bewustwording bij de leerlingen te creëren.”

Handen uit de mouwen

Het belangrijkste project dat de groep zal bezoeken, en waar ze zelf ook twee dagen de handen uit de mouwen zullen steken, is het Shelterproject van de Chumkriel Language School. Dit project zorgt er met behulp van donaties voor dat de armste gezinnen acceptabel kunnen wonen. In slechts twee dagen tijd breekt een groot team van vrijwilligers een bestaand huis af en bouwt het opnieuw weer op. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bruikbare delen van het oude huis. De rest wordt aangevuld met nieuwe materialen die aangekocht worden vanuit de donaties. Voor ongeveer € 800,- is het mogelijk om een gezin een degelijke woning te geven.

Dinnershow

Om het geld voor het Shelterproject en de andere projecten bij elkaar te brengen, organiseert de groep Bonhoeffer leerlingen op vrijdag 26 februari een dinnershow. Voor €19,- per persoon worden de gasten vanaf 17:00 uur verrast met een Aziatisch buffet en allerlei optredens van leerlingen en docenten van de school én optredens van het bekende stand-up comedy gezelschap Boom Chicago uit Amsterdam. Aanmelden voor deze avond kan tot en met woensdag 24 februari a.s. via [email protected] onder vermelding van het aantal personen. Afrekenen kan na afloop van de show, via pinbetaling.